Schoolfeest eindigt in onthoofding

De politie van Papoea Nieuw-Guinea heeft een klopjacht geopend op een beruchte crimineel. De man heeft namelijk een enorm slagveld veroorzaakt tijdens een schoolfeest. Het slagveld is uitgelopen op een bloedbad waarna uiteindelijk acht mensen de dood vonden. Een van hen werd zelfs onthoofd.

Volgens lokale media  in Kainantu begon een gewapende bende ineens een groep dorpelingen aan te vallen, die op het feest aanwezig waren. Drie van hen werden vermoord. Volgens het politierapport onderbrak de bendeleider de toespraak van een plaatselijke magistraat, haalde een pistool te voorschijn en schoot hem dood.

De woedende dorpsbewoners pikten dit niet. Ze namen wraak door drie bendeleden om te brengen. Een van hen werd zelfs onthoofd, waarna zijn hoofd werd opgehangen aan een elektriciteitsmast. De volgende dag werd nog een vierde bendelid vermoord.

De leider van de bende, Patrick Sira, wordt gezocht door de politie voor een reeks moorden, verkrachtingen en berovingen. Hij wist echter te ontsnappen, maar kan in zijn been zijn geschoten. De politie was niet bereikbaar voor commentaar.