Voetbal: Uitslag AZ Alkmaar - Royal Standard de Liège

AZ heeft in groep H zijn eerste punt in de Champions League in de wacht gesleept. In eigen huis speelden de Alkmaarders gelijk tegen Royal Standard de Liège (1-1), maar dit zal zeer waarschijnlijk aanvoelen als een nederlaag.

In eerste instantie was het vormverlies van AZ ook in de wedstrijd tegen Standard de Liège te zien. Elke aanval van de thuisploeg, die enige potentie had, liep uit op balverlies of er werd slordig afgewerkt. De bezoekers slaagden er echter ook niet in om de wedstrijd te dicteren, waarna de Alkmaarse formatie het initiatief steeds meer probeerde te pakken.

Na een aantal speldenprikken werd AZ in de 38e minuut voor het eerst echt gevaarlijk. Mounir El Hamdaoui zette vanaf de rechterflank voor op Moussa Dembélé, maar die laatste schoot de bal van dichtbij over.

Pas in de tweede helft wist de Alkmaarse formatie te scoren. Brett Holman vond met een mooie dieptepass El Hamdaoui. De aanvaller stond op de rand van buitenspel, maar schoot de bal vanuit de draai in de verre hoek. De aanvallen van de Marokkaan, die na de treffer volgden, werden echter niet meer verzilverd.

Hierdoor bleef het duel uiteindelijk toch spannend. Zo was Carcela-Gonzalez dichtbij een treffer, maar zijn schot werd door Sergio Romero gekeerd. In de extra tijd ging het echter alsnog mis. Traoré kon van dichtbij namelijk de gelijkmaker binnen tikken.


Karakteristieken

AZ Alkmaar - Royal Standard de Liège 1-1
48’ El Hamdaoui 1-0
90+1’ Traoré 1-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Stark (Dui)
Stadion: DS Stadion, Alkmaar
Gele kaart: El Hamdaoui (AZ Alkmaar), Sarr, Jovanovic (Royal Standard de Liège)

Opstellingen

AZ Alkmaar: Romero, Swerts, Jaliens, Moreno, Pocognoli (Klavan/82), Holman, Mendes da Silva, Schaars, Martens (Poulsen/71), El Hamdaoui, Dembélé

Royal Standard de Liège: Bolat, Marcos, Sarr (De Camargo/60), Mangala, Rocha (Mulemo/53), Dalmat (Traoré/77), Witsel, Felipe, Carcela-Gonzalez, Jovanovic, Mbokani