Psycholoog: 'Navel is kleine vagina'

De nieuwste trend in seksland blijkt het likken van de navel te zijn. Althans, zo denken de Duitsers erover. Aanleiding voor een discussie over de navel als erogene zone vormt een late nightshow op de Duitse zender ARD, waar een man van middelbare leeftijd zeer passioneel de navel van een mooi fotomodel likt.

Psycholoog Elmar Basse uit Hamburg weet het zeker. "De navel is de kleine vagina", verklaart hij. "De man heeft vanuit de evolutie onbewust de drang om de navel te penetreren. Hij is geprogrammeerd om voort te planten, ondanks dat de navel maar een kleine lichaamsopening is."

Hoe vreemd het ook klinkt, de verzamelplek van allerlei pluisjes en viezigheid, is echter heel erotisch. De navel bevindt zich namelijk in de liesstreek, grenzend aan de primaire geslachtsorganen. Dus als je bij de navel zit, bevind je je dichtbij je hoofddoel.

Lichamelijk gezien is de navel ook erg spannend. Het bijzondere aan de navel is dat hier minder zenuwuiteinden zitten dan in andere lichaamsdelen. Hierdoor voelt men geen echte pijn als men aan de navel pulkt, maar ervaart men meer een trekkerig gevoel, beweert gynaecoloog dr. Hans-Albrecht von Waldenfels. "Dankzij dit voor het lichaam bijzondere gevoel, zou men kunnen zeggen dat dit een erotisch effect heeft." De navel mag dan ook niet worden overgeslagen tijdens het liefdesspel.


Om dit erotische navellikfilmpje is het allemaal te doen...