Gamen populairder onder vrouwen dan mannen

Het bekende statistiekenbedrijf Nielsen heeft zijn statistieken voor PC en console-gebruik van het vierde kwartaal van 2008 bekend gemaakt. Hieruit blijk niet alleen dat er meer vrouwen gamen dan mannen, maar ook dat een wat meer serieuze game als World of Warcraft razend populair is onder vrouwen.

Dat vrouwen uiteindelijk meer gamen dan mannen komt door de belachelijk hoge populariteit van spellen als Patience, FreeCell en Hearts. Inderdaad, die kaartspellen die met Windows geleverd worden. Dit zijn echter ook de populairste games onder de mannen, met miljoenen mensen in de VS die ze spelen.

De eerste serieuze game is World of Warcraft, die volgens Nielsen in de VS 675.713 mannelijke spelers en 428.621 vrouwelijke. Dat het aantal vrouwen dat World of Warcraft speel zo hoog ligt had niemand geraden, het beeld heerst nog steeds dat alleen eenzame kansloze pukkelige nerds hun tijd in World of Warcraft stoppen, maar het blijkt nu dus dat er ook enorm veel vrouwen zijn die het spel spelen.

De cijfers van Nielsen zijn bepaald door van 185.000 Amerikaanse PC's het gebruik bij te houden, iets wat automatisch gebeurt dankzij een meter-programma.Meestgespeelde game op de PC