WoW-gamer steelt een minderjarig meisje

Met de komst van het internet is er een nieuwe manier van "kinderlokken" ontstaan. Veel ouders zijn daarom extra streng als het om internet, chatten en webcammen gaat. Dat deze kinderlokkers ook al opduiken in online games is al iets langer bekend. In Australië is er nu een man veroordeeld voor het "stelen" van een minderjarig meisje via de online wereld van Warcraft.

De 31-jarige man, Anthony Taylor, ontmoette een 15-jarig meisje uit Tasmanië via World of Warcraft en hij begon seksueel getinte berichten naar haar te sturen. Ondanks dat de vader van het meisje hierachter kwam en hem vertelde dat hij hier niet van gediend was, besloot Taylor om een vliegtuig-ticket voor het meisje te betalen zodat zij hem kon opzoeken in Melbourne.

Toen de man het meisje op het vliegveld stond op te wachten werd hij gearresteerd door de politie. De man verklaarde dat de leeftijd van het meisje misschien wel een probleem kon zijn. Dit meisje bleek ook niet zijn eerste slachtoffer te zijn. Hij had namelijk al eerder een relatie gehad met een meisje dat nog geen 16 jaar was, bij haar had hij ook een kind verwekt.

Taylor is veroordeeld voor het "stelen van een kind" en zit de komende zeven maanden in een TBS-inrichting.