Gamer klaagt goldfarmers aan

Onrust in de wereld van Warcraft. Een speler heeft het bedrijf IGE aangeklaagd, vanwege spelbederf. IGE betaalt goldfarmers in lagelonenlanden om goud en items in MMORPG's te verzamelen en verhandelt deze vervolgens op een website.

Volgens Antonio Hernandez gaat dit ten koste van zijn speelplezier. Het goldfarmen zou onder andere zorgen voor schaarste van 'grondstoffen', een devaluatie van (eerlijk verzameld) goud en benadeelt de spelers die niet kopen van bedrijven als IGE. Hernandez heeft nu een advocaat in de hand genomen die IGE gaat aanklagen. "Stel je voor dat je betaalt voor een bioscoopbezoek, maar dat er achter je iemand telkens tegen je stoel aan schopt, zo iemand wil en kun je laten ophouden." aldus de advocaat.

Of het aanklagen van IGE gaat helpen in de strijd tegen goldfarmers is de vraag. Het bedrijf is actief in verschillende andere MMO's, zoals Dungeons & Dragons en Everquest en doet goede zaken. Het is sowieso de eerste keer dat een dergelijke rechtszaak tegen goldfarmers is opgezet.

De officiŽle aanklacht is hier te vinden.


Een youtube filmpje over Chinese goldfarmers