Blizzard spant rechtszaak aan tegen makers WoW Glider

Software die het mogelijk maakt een personage te doen groeien zonder dat de gamer daarbij aanwezig hoeft te zijn, bijna elke MMORPG heeft er wel last van. Deze zogenaamde 'bots' laten je virtuele personage rondzwerven door de online wereld, waarbij de nodige ervaringspunten en skills worden vergaard. Aangezien aan deze handelingen normaliter vele uren verloren gaan, wordt het gebruik van dit soort software steeds populairder.

Met het oog op het feit dat World of WarCraft een van de meest populaire MMORPG's is, is het logisch dat het op het internet wemelt van door derden gemaakte programma's. Sommigen daarvan maken de spelbeleving alleen wat soepeler, terwijl anderen door Blizzard als regelrechte cheatsoftware wordt beschouwd en derhalve verboden om te gebruiken is.

WoW Glider, ontwikkeld door MDY Industries, is een programma dat tot die laatste groep behoort. Blizzard en Vivendi zijn alles behalve blij met deze software, en hebben daarom besloten over te gaan tot een rechtszaak. WoW Glider zou inbreuk doen op het IP van Blizzard. Wanneer we uitsluitsel krijgen over deze zaak is nog niet bekend.