Cheaten in WoW erg makkelijk dankzij Sony DRM

Zoals bekend gebruikt Blizzard een programma genaamd Warden om na te gaan of je niet cheat in World Of Warcraft. Wat Warden doet kun je zelf controleren.

Maar nu hebben Wow hackers ontdekt dat het dankzij Sony's nieuwe beveiliging op zijn muziek cd's wel erg makkelijk is om te cheaten. Sony BMG gebruikt deze zogenoemde XCP Technology om er voor te zorgen dat een muziek cd niet illegaal wordt gekopiŽerd. Veel beveiligingsbedrijven noemden de XCP Technology een rootkit en wezen op de gevaren en exploits die er in zulke kits kunnen zitten. Een rootkit kan programma's maskeren. Dit wordt cloaking technology genoemd.

Helaas is er ook een exploit bekend: Zet simpelweg $sys$ voor in de filenaam voordat je de file aanroept en ook dit programma wordt door Sony's technologie gemaskeerd. De driver verhuld namenlijk elke file die maar met $sys$ begint.

De Wow hackers zijn er nu achter gekomen dat Warden ook niet deze $sys$ executables kan detecteren. Cheaten in World of Warcraft is dus dankzij Sony muziekcd's een stuk makkelijker geworden.

Heb je ooit een cd van Sony BMG in je pc beluisterd en wil je dat de XCP Cloaking technologie van je systeem verwijderd wordt, maak dan gebruik van Sony's nieuwe patch. Let erop dat alleen de cloaking functionaliteit wordt verwijderd en de DRM driver zelf nog actief blijft op je computer!

Het bedrijf SysInternals geeft extra informatie over Sony's XCP technologie.

Het is nog afwachten of Blizzard zijn Warden programma zal updaten.