Europese info World of WarCraft

In een persbericht heeft Blizzard een paar dingen opgehelderd over de Europese Release van World of WarCraft. Zo zal de release datum onveranderd blijven en die staat nu op begin 2005. Vanaf 26 november start de pre-order campaign voor Europa, waar je een garantie krijgt voor de Europese Final Beta.

Wat voor de meeste gamers wellicht interessanter is dat de adviesprijs op 44,99 Euro ligt voor de standaard versie. De box-art van World of WarCraft zal er in twee smaken zijn, namelijk een Horde- en een Alliance box-art. Dit pakket zal het spel bevatten op 4 cd's

De Collector's Edition krijgt een adviesprijs van 69,99 Euro en zal volgens Blizzard gelimiteerd beschikbaar zijn. Dit pakket bevat het spel op cd en dvd en hier kan je zien wat er precies in deze versie zit.

De eerste 30 dagen zal gratis zijn en na deze gratis periode zijn er drie mogelijkheden om te betalen.
Betalen per maand (kosten per maand:12,99 Euro)
Betalen per kwartaal (kosten per maand: 11,99 Euro)
Betalen per halfjaar (kosten per maand: 10,99 Euro)
Let op dat een maand altijd 30 dagen is volgens dit betalingsschema.

World of WarCraft krijgt een Support Team dat zal bestaan uit mensen met meer dan 10 nationaliteiten en in-game hulp zal geboden worden in het Engels, Frans of Duits.

Voor de spelers, die toch samen willen spelen met hun Amerikaanse vrienden, wordt na de Europese Release de mogelijkheid geboden om zelf een server waar ook ter wereld te kiezen. Met de Amerikaanse versie schijnt het niet mogelijk te zijn om je als Europeaan je te registreren en dus ook te gaan spelen.