Jongeman doodgeschoten in Bijlmer

Een 19-jarige jongen is gisteravond neergeschoten bij een schietpartij in de Bijlmer. Het incident vond plaats tussen de flats Kleiburg en Kruitberg op een speelplaats. Het slachtoffer is in de loop van de nacht aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

Kinderen die op het moment van de schietpartij aan het spelen waren in de speeltuin, zagen hoe de jongen door zijn hoofd werd geschoten. Voor de kinderen is opvang geregeld. De dader is direct na het incident weggerend.

Het is het 22ste incident met vuurwapens dat dit jaar in de Bijlmer plaatsvond. Drie incidenten kenden een dodelijke afloop voor het slachtoffer.

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, heeft de Bijlmer vorige maand nog tot risicogebied uitgeroepen. Dat betekent in de praktijk dat er meer politiesurveillance plaatsvindt en dat er meer preventief gefouilleerd zal worden.

De politie heeft laten weten dat de verschillende schietincidenten niets met elkaar te maken hebben. Enkele schietpartijen vonden plaats na een onnozele ruzie en in andere gevallen had men te maken met afrekeningen in het criminele circuit. Wat de reden is van deze schietpartij, is nog niet bekend.