Hulpverlener krijgt nul komma nada

Een jongeman die eergisteren zijn diensten aanbood bij een bizar verkeersongeval in Heemskerk, moet nu zelf voor de gemaakte kosten opdraaien. De schade aan het voertuig dat hij geleend had van een goede vriend, wordt niet vergoed.

De ongelukkige Remco Dekkinga uit Heemskerk was getuige van een bizar ongeval. Een 96-jarige automobiliste reed in het centrum van zijn woonplaats twee maal dezelfde fietser en ook nog eens een voetganger aan. Daarop zette Remco de geleende auto aan de kant en liet de gewonde vrouwelijke fietser in zijn auto zitten, in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

De vrouw vertelde de inmiddels gearriveerde ziekenbroeder een beetje last van haar nek te hebben. Door deze mededeling trad het protocol voor hulpverlening bij vermoedelijk nekletsel in werking. De spuitgasten verwijderden toen het dak met hydraulische apparatuur. De auto raakte daarbij totalloss. Heel vervelend, want de vrouw bleek later slechts een gebroken enkel te hebben.

Een van de grootste Nederlandse autoverzekeraars, die liever niet met bedrijfsnaam in de krant wil, meent dat Remco een behoorlijk probleem heeft. De schade aan de auto valt geheel buiten de dekking, zowel bij WA als Allrisk. ,,Dat was anders geweest als mevrouw een beetje had gebloed en als dat op de bekleding was gekomen. Dat valt onder de WA-verzekering. Allemaal heel vervelend natuurlijk. Best begrijpelijk dat de jongeman het aanbod deed, gezien alle heftigheid van de gebeurtenissen. Maar ons advies is: niet doen.''

Met dank aan thefreakje voor de submit!