Jedi uit supermarkt gegooid

De oprichter van een op Star Wars gebaseerde religie beschuldigt de Britse supermarktketen Tesco van discriminatie. De 23-jarige man werd namelijk een vestiging van de supermarkt uitgegooid wegens het dragen van een capuchon.

Daniel Jones, grondlegger van de Internationale Kerk van Jediisme, werd gevraagd te vertrekken uit de supermarkt in Bangor, North Wales. Zijn religieuze gewaad was in strijd met de huisregels. De Jedileider zou namelijk een gevaar vormen voor het personeel dus moest hij het pand verlaten. Jones klaagt de supermarkt nu aan wegens discriminatie.

"Ik vertelde hen dat het voor mijn religie een vereiste is, maar ze grinnikten en bevalen mij te vertrekken", klaagt hij. "Op de terugweg liep ik langs een gesluierde moslima. Voor haar zouden eigenlijk dezelfde regels moeten gelden."

Volgens de regels van de Internationale Kerk van Jediisme moeten alle leden van de religie in openbare gelegenheden een capuchon dragen. De Jedi kerk telt wereldwijd maar liefst een half miljoen volgelingen. "Ik zal volgelingen adviseren om Tesco te boycotten als het weer gebeurt. Ze zullen the Force voelen."

"Jedi zijn van harte welkom om te winkelen in onze winkels hoewel wij hun moeten vragen hun capuchons af te doen", laat een woordvoerder van Tesco weten. "Als Jedi in onze winkels rondlopen met hun capuchons op, zullen ze veel speciale aanbiedingen missen. "