Langste man ter wereld smacht naar liefde

De Turk Sultan Kosen, met 2,46 meter de langste persoon op aarde, wil boven alles een echtgenote vinden en een familie stichten. Dat zei hij gisteren in Londen, waar Guinness World Records hem presenteerde als opvolger van de Chinees Bao Xishun.

Die gold met 'slechts' 2,36 meter tot nog toe als langste mens ter wereld. Kosen poseerde bij de Tower Bridge, ter gelegenheid van de presentatie van de 55e editie van het boek met wereldrecords. Voor de 26-jarige man was het de eerste keer dat hij een reis maakte buiten zijn geboorteland.

De nieuwe 'recordmens' heeft drie broers en een zus, die wel een normale lichaamslengte hebben. Een tumor veroorzaakte een overschot aan groeihormoon bij Sultan Kosen, waardoor deze vanaf zijn 10e levensjaar de hoogte inschoot. Pas nadat de tumor vorig jaar werd verwijderd, stopte de groei van de Turk.

Vanwege zijn extreme groei kon Kosen zijn school niet afmaken. Hij heeft stokken nodig bij het wandelen en raakt snel vermoeid. De man hoopt dat zijn nieuwe status hem de mogelijkheid zal geven "om te reizen, de wereld te zien en een auto te hebben die past bij mijn omvang". Er is echter iets waar hij nog meer naar snakt. "Het is mijn grootste droom om te trouwen en kinderen te krijgen - ik ben op zoek naar de liefde", aldus Kosen.