'Stuur allen tieten naar seksistische auteur'

Een bekende, Australische feministe is boos op de auteur Britse Stephen Bayley. De schrijver en kunstcriticus heeft namelijk een boek geschreven als ode aan vrouwenborsten. Germaine Greer is het totaal niet met de inhoud van het boek eens, en roept vrouwen op massaal foto's van hun blote borsten aan de auteur te sturen.

Bayley's boek, Vrouw als Design, heeft tot een spervuur aan klachten geleid van Greer. Volgens haar is het boek 'zinloos' en staat het vol 'vreemde begrippen'. Het boek stelt dat vrouwenlichamen een 'meesterwerk van design' zijn en is voorzien van diverse foto's van blote borsten.

Volgens Greer dienen de foto's een heel ander doel. Volgens haar staat het boek vol foto's van perfecte borsten en zijn ze niet representatief voor de gemiddelde vrouwenboezem. Greer roept vrouwen op om massaal Bayley foto's van hun blote, niet ondersteunde borsten te sturen in een poging om hem ervan te overtuigen dat zijn "stelling van een aanvaardbare vorm van borsten racistisch is". Zo zijn de borsten in het boek allemaal keurig halfrond, blank en met mooi gepunte tepels.

"Stuur een foto van je borsten om aan te tonen dat je het absoluut niet eens bent met zijn absurd ijdele website", 'smeekte ze. "Of stuur hem alle oude nummers van de National Geographic."

Bayley heeft zijn werk verdedigd en zegt dat hij zou het niet erg zou vinden als vrouwen hem foto's van hun borsten sturen, zolang Greer maar geen foto van haar borstpartij meestuurt. "Ik hoop niet dat Greer mij een foto van haar borsten stuurt, ondersteund of niet. Het zou ondraaglijk zijn." 


FOK! staat 100% achter de actie!
Stuur je blote borsten naar Djeez@(deze site), en ze worden doorgestuurd naar de stoute schrijver