Wetenschap bewijst, penismaat wel belangrijk

Helaas pindakaas voor de heren die niet zijn gezegend met minimaal vijftien centimeter, want de grootte van je jongeheer is wel degelijk belangrijk. Dit heeft een nieuw wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

Voor het onderzoek ondervroeg Stuart Brody van de Universiteit van het Westen van Schotland maar liefst duizend Tsjechische vrouwen het hemd van het lijf. Hij wilde weten wat hun ervaringen zijn rond vaginale orgasmes en hun seksuele opvoeding. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd in de nieuwste editie van The Journal of Sexual Medicine.

Voor het onderzoek hanteerden de onderzoeker als criterium voor een vaginaal onderzoek de volgende omschrijving: "Een orgasme geproduceerd door de bewegingen van de penis in de vagina zonder extra stimulatie". Hieruit werd geconcludeerd dat een vaginaal orgasme van veel factoren afhankelijk is. Zo is niet alleen de duur van het echte neuken van belang, maar vooral ook de lengte van de penis. De lengte van het voorspel speelt echter geen rol van betekenis.

Maar liefst een derde van de vrouwen geeft aan dat ze vaker klaarkomen als de penis langer is dan het gemiddelde, 14,5 centimeter. Bijna twee derde van de vrouwen heeft echter geen voorkeur voor een bepaalde lengte. "Omdat de schede over de gehele wand zeer gevoelig is, geeft een langere penis meer genot", aldus de onderzoekers.

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat vrouwen die van kindsaf aan hebben geleerd dat zowel de vagina als de clitoris zeer belangrijk zijn om tot een vrouwelijk orgasme te komen, veel makkelijker en vaker klaarkomen dan vrouwen die dit niet hebben geleerd. Daarnaast, zo stellen de wetenschappers, zijn vrouwen met regelmatige, vaginale orgasmes, tevredener over hun seksleven.