Puber krijgt pistool en wiet bij McDonald's

Een achttienjarige man heeft onlangs samen met zijn neef een echte Happy Meal gekregen bij de McDonald's aan de snelweg bij de Amerikaanse stad Savannah. In plaats van de bestelde broodjes kip, kreeg het duo een zak met een geladen pistool en twee zakken wiet aangereikt.

"Het pistool en de marihuana waren verpakt in een McDonald's-zak", zegt Kathy Rivera, wier zoon het pistool had gekregen. "Ze merkten op dat ze drie zakken hadden gekregen. Er waren maar twee mensen in de auto, dus bij het openen ontdekten ze de ware inhoud."

Volgens de politie heeft degene achter het raampje bij de McDrive een domme fout gemaakt. Blijkbaar waren de wiet en het pistool, een geladen 9 millimeter, bedoeld voor de inzittenden van de auto achter de jongemannen.

De mannen in de auto achter hen achtervolgden de jonge ontvangers tot een tankstation. Een van de achtervolgers sprong hier uit de auto en eiste van de jongemannen de zakken met duistere inhoud. "Mijn zoon overhandigde hem de zakken omdat hij er niets mee te maken wilde hebben", aldus Rivera. De jongen was zo bang, dat hij pas de volgende dag aan zijn moeder durfde te vertellen wat er was gebeurd.

Hierop nam de moeder contact op met de bewuste McDonald's-vestiging. "Ze vroegen me waarom hij de politie niet had gebeld. U moet weten dat hij een jonge, zwarte man is. Dat in combinatie met een geladen pistool en een flinke voorraad marihuana maakt hem verdacht. Hij heeft daarom het enige gedaan wat juist was."

Niemand is bij het incident gewond geraakt, ondanks dat er een geladen pistool in het spel was. De politie heeft nog geen arrestaties verricht in deze zaak.