'Alleen Jezus of Maria vervanging Maradona'

Hoe moet je de druk op een slecht presterende voetbalcoach wegnemen? Die vraag zal Carlos Bilardo, de teammanager van Argentinië, zich de afgelopen dagen geregeld hebben gesteld, nadat het nationale elftal onder Diego Maradona twee nederlagen op rij incasseerde.

Verklaren dat je het volste vertrouwen in de trainer hebt, betekent in de voetbalwereld dat de coach reddeloos verloren is. Want hoe vaak wordt de oefenmeester niet ontslagen enkele dagen nadat zijn baas aan de media had uitgelegd dat hij niet voor zijn baan hoefde te vrezen? En dus kwam Bilardo met een originele vondst: "Alleen wanneer Jezus Christus of de Heilige Maagd Maria op aarde terugkomen, kan ik het vertrek van Maradona accepteren. Anders niet", sprak hij tegen verbouwereerde Argentijnse journalisten.

Argentinië verloor in de WK-kwalificatiereeks binnen een week van Brazilië (1-3) en Paraguay (0-1). In de twee komende wedstrijden tegen Peru en Uruguay moet Maradona zijn land alsnog naar het WK voetbal loodsen. "Diego verdient het om coach te zijn", sprak Bilardo. "Maar op dit moment moet hij wel aantonen dat hij de juiste man is."


'Alleen Jezus of Maria vervanging Maradona'  (foto: DAG)