Frans stel voerde kinderen pasta met gif

Een Frans koppel heeft zijn kinderen gedood door ze pasta met vergiftigd vlees te serveren. De ouders dachten zonder kinderen sneller uit de schulden te kunnen komen. De moeder (29) werd gisteren door een Franse rechtbank tot twintig jaar celstraf veroordeeld. Haar vriend (39) kreeg tien jaar celstraf.

De 8-jarige Melissa en de 7-jarige Jason hadden geklaagd dat de pasta bitter was en waren zonder hun borden leeg te eten naar bed gegaan, aldus het Franse dagblad Le Parisien. Die nacht stierven ze en hun lichamen werden in een kofferbak gedumpt. Een maand later bekende de man de vergiftiging en vond de politie de lijken.

De politie heeft ook een babylijkje aangetroffen op het balkon van het gezin in Marseille. De vrouw zou een dag na de vergiftiging van haar twee kinderen bevallen zijn van een doodgeboren kind. Voor dit feit zijn de twee niet aangeklaagd, omdat het babylichaam in vergaande staat van ontbinding verkeerde, waardoor het onmogelijk was de omstandigheden van het overlijden nog te onderzoeken.