Pooier: 'Ik regelde hoertjes voor Berlusconi'

En wéér ligt de Italiaanse premier Silvio Berlusconi onder vuur vanwege seksuele escapades. Dit keer zijn het aantijgingen van een "zakenman" (lees: pooier) die de premier in het nauw drijven. Er loopt een rechtszaak tegen deze Gianpaolo Tarantini (36) wegens corruptie, aanzetten tot prostitutie en drugshandel.

In een van de verhoren klapte Tarantini uit de school over zijn leveranties aan Berlusconi. Hij beweert 30 meisjes voor 18 privéfeesten van de premier te hebben geregeld. De zes dames die met Berlusconi naar bed gingen kregen ieder 1.000 euro, de anderen slechts een onkostenvergoeding.

Overigens wist Berlusconi niet in alle gevallen dat de meisjes werden betaald om hem te verleiden. Volgens Tarantini betaalde hij de dames soms uit eigen zak om de banden met de premier goed te houden. Berlusconi heeft altijd beweerd nooit te hebben betaald voor seks.

Alle eerdere schandalen leken de premier niet in zijn populariteit te hebben aangetast, maar volgens persbureau Reuters is de sfeer onder Italiaanse kiezers, met name het katholieke deel van hen, nu aan het omslaan. "Sinds april hebben we het stadium bereikt dat men aanneemt, en niet alleen in linkse kringen, dat het tijdperk-Berlusconi spoedig tot een einde komt", aldus James Walston, professor politicologie in Rome.

Desalniettemin heeft de premier in de polls nog altijd de steun van zo'n 50 procent van de bevolking. Een stuk minder dan de eerdere 70 procent, maar nog altijd niet niks.


'Ik regelde hoertjes voor Berlusconi'  (foto: DAG)