Ziekenhuis Hoorn schuldig aan dood baby

In het Westfriesgasthuis in Hoorn is een baby vlak na de bevalling overleden na een serie fouten van het dienstdoende medisch personeel. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis gisteren bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Noordhollands Dagblad.

De ouders van de gestorven baby Biendiya Ramgoelam deden na de bevalling in mei aangifte tegen de gynaecoloog die de geboorte leidde. Na de gebeurtenissen stelde het ziekenhuis een onderzoek in dat werd geleid door een gynaecoloog uit het UMC Utrecht. Hieruit bleek dat het ziekenhuis schuldig is aan de dood van het kindje.

Volgens de woordvoerster is de Inspectie voor de Gezondheidszorg inmiddels ook een onderzoek naar de bevalling gestart. Volgens haar betreurt het ziekenhuis de gebeurtenissen. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het ziekenhuis heeft de nodige maatregelen genomen", aldus de woordvoerster.

De zegsvrouw bevestigde ook dat de gynaecoloog nog gewoon aan het werk is. De verloskundige die bij de bevalling betrokken was heeft zich na de bevalling ziek gemeld en is nog steeds thuis, zo meldde de woordvoerster.