Laatste wens opa: begraven in auto

In de plaats Saluda, in de Amerikaanse staat South Carolina, heeft men een man gisteren op spectaculaire wijze de laatste eer bewezen. De negentigjarige Lonnie Holloway is begraven in zijn auto, samen met zijn geweren.

De bijzondere begrafenis trok dan ook vele honderden belangstellenden. "Deze dag zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan", sprak de dominee tijdens de rouwplechtigheid. "Wij zijn vandaag getuige van iets dat wij nog nooit eerder hebben gezien." 

Toen Holloways vrouw twee jaar geleden stief, besloot de oude man om iets te doen wat nog nooit eerder was vertoond. In elk geval niet in zijn dorp. Hij liet vastleggen dat hij graag wilde worden begraven in zijn Pontiac Catalina van bouwjaar 1973. Ook zijn kostbaarste bezit, zijn geweren, moesten mee de grond in.

En zo geschiedde. Men zag er geen bezwaar in om zijn laatste wensen uit te voeren. Holloway is naast zijn vrouw begraven, in zijn auto en met zijn geweren. Na de begrafenis is het graf afgedekt met een betonnen plaat, om het dieven lastiger te maken de klassieker en de geweren te stelen.


Uiteraard is de begrafenis ook gefilmd