Vis met mensentanden verbaast wetenschap

Een Russische visser heeft misschien wel de missende schakel in de evolutietheorie gevonden en hiermee de bijbel definitief tot sprookjesboek gemaakt. De man heeft namelijk een vis gevangen met mensentanden. Wetenschappers zijn verbijsterd en hebben er geen verklaring voor.

De vis werd onlangs gevonden in een meer in het Oeralgebergte. De visser ontdekte het vinnige beestje in een net dat in het riet was blijven steken. De meeste vissen waren dood, maar deze ene bleek nog in leven. En wat voor een, deze vis had grote, witte tanden als van een volwassen man.

De visser, helemaal in shock, legde de vis op de oever en liep weg. Toen hij even later terugkwam, bleek de vis het loodje te hebben gelegd. De man bedekte de vis met een dikke laag zout om deze te conserveren. Even later liet hij zijn vondst aan een paar wetenschappers zien, maar zij konden geen verklaring voor het gebit geven.

Aanvankelijk dacht men dat ze hier te maken hadden met een zuigkarper van het geslacht Ictiobus. Deze vissoort werd in de jaren tachtig vastgesteld en vindt zijn oorsprong in het Oeralgebergte. Alleen zijn de tanden onverklaarbaar en niet passend bij deze vis.

Een soortgelijk geval vond drie jaar geleden plaats in het Texaanse Lubbock. Ook deze vis had sterke, menselijke tanden. Ondanks de vele theorieën, zo zou het een onbekende piranhasoort zijn, kon de herkomst van de vis nooit duidelijk worden vastgesteld.

Voor een foto van de bijzondere vis, klik hier