Rolstoel lamme man afgepakt wegens roken wiet

In Canada is commotie ontstaan rond een MS-patiënt. De verlamde man is nu al een week aan bed gekluisterd omdat zijn rolstoel is geconfisqueerd. De man, Nyle Nagy, werd namelijk betrapt op het roken van marihuana.

De verlamde man slijt zijn dagen in een verzorgingstehuis in West Kelowna in de provincie British Columbia. Dankzij zijn rolstoel kan Nagy er nog eens opuit trekken. Nu niet meer, want de directie van het verzorgingstehuis heeft voor straf zijn rolstoel afgepakt.

Nagy gebruikt namelijk marihuana om de pijn wat te verzachten. Hij heeft zelfs een pasje om aan te tonen dat hij een vergunning heeft om te blowen. De directrice, Adrie Vaughan wil hier echter niets van weten. Zij gelooft niet in de helende werking van hennepplantjes, en vergelijkt wiet zelfs met cocaïne.

Voor straf mag Nagy zijn rolstoel een week lang niet gebruiken. Hij is dus aan bed gekluisterd, en vult zijn dagen nu met tv kijken. Vaughan verdedigt zich door te melden dat het gebruik van marihuana in Canada nu eenmaal illegaal is.


De kwestie houdt de gemoederen in Canada flink bezig