Ontvoering blijkt doop te zijn

Grote paniek in het Vlaamse Herselt woensdagmiddag. Politie was massaal op de been, want er zou iemand zijn ontvoerd. Van een misdrijf bleek echter geen sprake, het bleek slechts een inwijding te zijn voor een toneelvereniging.

Ongeruste omwonenden trokken woensdagmiddag rond de klok van half drie aan de bel bij de politie. Er liep een aantal duistere figuren rond met bivakmutsen op hun hoofd. Ooggetuigen zagen hoe de gemaskerde mannen iemand ruw een busje insleurden. "We hebben van de verkeerscentrale in Antwerpen om half drie een oproep binnengekregen dat er in de Halfmaanstraat in Herselt een kidnapping aan de gang was", verklaart commissaris Roger Puttemans.

Maar liefst drie politietroepen snelden naar de plek des onheils. Hier bleek dat de omwonenden zich hadden vergist. De ontvoering bleek een doop te zijn voor nieuwe figuranten van de toneelvereniging. Zij speelden een ontvoering na.

De toneelspelers waren zich lam geschrokken bij het aanschouwen van de politieovermacht. "We wisten niet goed wat er gebeurde. Plots stonden er enkele politieauto's in de straat. We hadden nochtans iedereen op voorhand op de hoogte gebracht", reageert de 28-jarige Davy Leers van toneelgezelschap De Leerstoel. Na een uitbrander van de politieagenten mochten de jongens gelukkig weer huiswaarts keren.