Vernielde ambulance blijkt 'kunst'

Al bijna een week vraagt men zich in Venlo af wat er aan de hand is met de ambulances die bij het Limburgs Museum in die plaats staan. Ook sommige FOK!users viel het tafereel op. De ene ziekenauto ligt immers op zijn kant, de andere staat met een zwak brandend zwaailicht en kapotte ruiten ernaast. Het blijkt om een kunstproject te gaan.

Ambulances
De ambulances

De makers van het kunstwerk willen er reacties mee uitlokken. Dat gaat ze bijzonder goed af. "Zo! Is die hier soms uit de bocht gevlogen?" Vraagt een voorbijganger zich af. "Och, och, begint dat hier nu ook al. Ik zag op televisie hoe ze brandweer- en ziekenauto's aanvallen. Maar dat was toch alleen in de randstad," reageert een oudere dame. Een Marokkaanse jongen denkt er het zijne van: "Zullen ze wel weer zeggen dat buitenlandse jongeren het hebben gedaan, wedden? Maar ik vind dat die chauffeur gewoon beter moet leren rijden."

Ambulances
Ook de tweede ambulance is vernield

In het kader van het project Different places - different stories tonen kunstenaars provocerende dingen in het Nederlands-Duitse grensgebied. De ambulances trekken veel bekijks, bijna elke voorbijganger stopt even. En bijna iedereen heeft ook een mening over het kunstwerk. "Wat zeg je, een kunstwerk? Ja, maar daar gebruik je toch geen dure ambulance voor? Weet je voor hoeveel geld daar aan kostbare apparatuur in zit? Hadden ze beter aan een arm land kunnen geven," aldus een andere voorbijganger.

Ambulances
De ambulance lijkt met bruut geweld omver gegooid te zijn

Zie het forumtopic over Venlo voor nog meer foto's. 

Bron: De Limburger (papieren editie)