First lady Japan is zo gek als een deur

Een ware politieke aardverschuiving in Japan. Na 54 jaar is het de socialisten eindelijk gelukt de macht te grijpen. De nieuwe vrouw van de premier, Miyuki Hatoyama, is echter zo gek als een deur.

Zo beweert de 62-jarige Japanse dat zij ooit eens is ontvoerd door buitenaardse wezens. Zij hebben haar zelfs meegenomen naar Venus, een uiterst hete planeet met tropische temperaturen van ver boven de 400 graden Celsius. "Terwijl mijn lichaam sliep, reed mijn ziel met een driehoekige ufo mee naar Venus", zo schreef ze in haar boek dat ze vorig jaar heeft uitgebracht.

Daar blijft het echter niet bij. Mevrouw Hatoyama gaat er ook prat op dat zij Tom Cruise kent van een vorig leven. Voordat hij werd geboren als Tom Cruise, was hij namelijk een Japanner. De vrouw van de premier wil nu dan ook dolgraag een film met Cruise opnemen. 

Minister-President Yukio Hatoyama staat achter zijn vrouw. Hij ontmoette haar al toen hij net was afgestudeerd aan de Stanford University en zij nog was getrouwd met een ander. Miyuki is een lifestyle-goeroe, een macrobiotiek liefhebber, een performer, kookboekenschrijfster en een gepensioneerde actrice.