'Ergernissen' wegbezuinigd

Na twintig jaar valt het doek voor een van de populairste teletekstpagina's. De rubrieken 'Ergernissen' en 'Erg', sinds jaar en dag te vinden op respectievelijk pagina 316 en 318, moeten het veld ruimen wegens bezuinigingen bij de Publieke Omroep. Ook de rubriek 'Mediarumoer' is geschrapt.
 

"De KRO heeft onlangs flink bezuinigd op de zogeheten niet-programmatische diensten, om structureel meer geld vrij te maken voor programmavernieuwing. Dat was nodig omdat de concurrentie toeneemt,terwijl de inkomsten dalen", luidt de verklaring op voornoemde teletekstpagina's. "Een van de gevolgen is dat de redactie die, naast ander werk, verantwoordelijk was voor het selecteren en redigeren van Ergernissen, Erg en Mediarumoer, niet meer bestaat."
 
"Voor zaken als de teletekstrubrieken Ergernissen, Erg en Mediarumoer krijgt de KRO geen geld, teletekst werd betaald uit de programmagelden. Dat kan voortaan niet meer. Vandaar dat we er als redactie met enige pijn in het hart per direct een punt achter moeten zetten." Tot slot bedankt men alle inzenders, waaronder vast ook vele FOK!kers, voor de ingezonden ergernissen. "Het is jammer dat het voorbij is, maar het is wel mooi geweest!", besluit men.
 

De beide teletekstpagina's hebben maar liefst twintig jaar deel uitgemaakt van NOS Teletekst. Op pagina 316 kon men zijn of haar ergernissen kwijt over radio- en televisieprogramma's. Pagina 318 was de plek voor alle overige ergernissen, gelijk aan FOK!s Klaagbaak-forum.
 
Ergernissen
Klagen kan nu alleen nog maar op FOK!