Vrouw vermoord na wijzigen Facebook-status

Een jaloerse Welshman heeft zijn vrouw in blinde woede vermoord. Zij had namelijk haar burgerlijke status op Facebook veranderd in 'single'. Dit terwijl de status eerder nog 'getrouwd' was.

De 31-jarige Brian Lewis moest gisteren voorkomen. Hij bekende boos te zijn geworden op zijn 26-jarige, wettelijke echtgenote Hayley Jones. Hij vond dat zij te veel tijd doorbracht op Facebook.

Op 12 maart dit jaar knapte er in de vroege uurtjes iets binnen in hem. Hij stak op haar in en wurgde haar net zolang, tot al het leven uit haar was weggevloeid.

Hierop belde hij het alarmnummer, maar vluchtte vervolgens uit het huis waarin hij met haar en hun vier kinderen woonde. Later reed hij naar een nabijgelegen politiebureau en gaf zich over. Daar bleek dat hij de kinderen, van drie tot tien jaar, in het huis had achtergelaten om hen het toegetakelde lijk van hun moeder te laten ontdekken.

Gisteren ontkende Lewis zijn vrouw te hebben vermoord. Wel bekende hij dat er problemen waren sinds hij was ontslagen. De rechter is echter niet overtuigd van zijn onschuld. Tien dagen voor haar dood, toen de relatie al was verslechterd, wijzigde Jones haar burgerlijke status op Facebook van 'gehuwd' in 'vrijgezel'. "Het is duidelijk dat Brian heel angstig en achterdochtig werd van haar internetactiviteiten", zo oordeelde de rechter.

Tegenover de politie verklaarde Jones ermee te kunnen leven dat de relatie over was, maar de jury had andere geluiden gehoord. Een paar drinkers hadden in een pub Lewis over haar horen praten, vier dagen voor Jones stierf. "Als ik haar niet kan hebben, dan krijgt niemand haar! Ik zal haar vermoorden!", hoorden ze hem roepen.

Uit autopsie is gebleken dat Jones werd gewurgd en neergestoken. De steekwond was echter niet dodelijk, omdat de weg naar haar hart werd geblokkeerd door een rib. Lewis verklaarde tegenover de politie dat ze per ongeluk werd gestoken. Hij had een mes in handen, naar eigen zeggen om zijn nagels te knippen, toen er een handgemeen ontstond tussen de twee. Het uiteindelijke vonnis zal dus nog wel even op zich laten wachten.