FOK! TV-tip: The Prestige

Vanavond komt The Prestige op televisie. Een spannende film vol dubbele bodems. Letterlijk, want het gaat over twee illusionisten. De regie is in handen van Christopher - Dark Knight - Nolan. De film is te zien op Veronica om 20.30 uur.


Waar gaat het over?
Alfred Borden (Christian Bale) en Robert Angier (Hugh Jackman) zijn twee talentvolle illusionisten die vanaf hun jonge jaren al rivalen zijn die absoluut niet voor elkaar onder willen doen. Hun competitieve doch vriendelijke strijd neemt op een kwaad moment een treurige wending. Het noodlot slaat toe als Angiers vrouw verongelukt bij een truc waarin ze moet ontsnappen uit een gesloten watertank. Angier verdenkt Borden ervan om één van zijn ingewikkelde en niet afgesproken knopen te hebben gelegd waardoor zijn vrouw zich niet meer kon bevrijden. De twee gaan ieder hun eigen weg en starten hun ambitieuze carrière als illusionisten. De haat tussen de twee heren is echter zo hevig dat ze zich alleen nog maar met elkaar bezig houden. Angiers wil uiteraard wraak nemen op Borden en deze keuze zal uitlopen op een haatvolle en gewelddadige vete die zijn weerga niet kent.
Wat vindt FOK! van The Prestige?
Nolan leverde met The Prestige opnieuw een goede film af. Bale en Jackman zetten aardige rollen neer als de twee rivaliserende illusionisten en ook Caine en Bowie zetten leuke rollen neer. Het negentiende-eeuwse tijdperk wordt mooi weergegeven al moet gezegd worden dat The Illusionist toch iets sfeervollere beelden weet te creëren. Grootste attractie van de film is echter de manier waarop Nolan zijn verhaal vertelt. De film zit boordevol twist and turns, maar Nolan weet het verhaal desondanks erg duidelijk te vertellen. Dat zullen een heleboel kijkers zeker weten te waarderen; ook de mensen die het niet zo hebben met al die films die de kijker op het verkeerde been proberen te zetten. Dit alles wordt zoals het een Hollywood-film betaamt met verve op het scherm getoverd en is dan ook zeer vermakelijk. Wat ons betreft zeker een aanrader. Dus laat je vanavond betoveren door de illusies van The Prestige.