Inbreker verstopt 1000 euro in kontgat

De Spaanse burgerwacht heeft gisteren goede zaken gedaan. Bij een wilde achtervolging werd een inbreker in de kraag gegrepen. Eenmaal op het politiebureau werd hij grondig binnenste buiten gekeerd. En niet voor niets, want uit zijn anus werd een bedrag van maar liefst duizend euro getoverd.

Gisteravond rond vijf uur ontdekte een lid van de burgerwacht tot zijn schrik dat er was ingebroken in zijn huis. Nog net zag hij de inbreker over een muurtje klimmen en wegrijden in een gereedstaande auto. Meteen trommelde hij al zijn collega's op. Een van hen begon de inbreker te achtervolgen.

Deze wist de dader in een doodlopende weg klem te rijden. De inbreker probeerde nog aan zijn belager te ontkomen en wilde hem omverrijden, maar deze wist daar met een steen door de voorruit een stokje voor te steken.

De inbreker wist alsnog te ontkomen, maar dankzij een ander doodlopend steegje kon hij geen kant meer op. Hier wachtte de politie hem op. Eenmaal op het bureau werd de man aan een grondig onderzoek onderworpen. Omdat geen enkele lichaamsholte werd overgeslagen, troffen de agenten een bedrag van ruim duizend euro in zijn reet aan.