Nederlandse hockeysters pakken titel

De Nederlandse vrouwen hebben zaterdagmiddag de spannende EK-finale in Amsterdam gewonnen van Duitsland met 3-2.

De score werd in de elfde minuut door Duitsland geopend. Goalgetter Stöckel sloeg de bal achter keepster Floortje Engels, die het voor het eerst dit toernooi druk had in het doel. In de negentiende minuut volgde de tegengoal van uitblinker Lidewij Welten. Ze bereidde zelf haar goal voor en sloeg hem toen via de kluts over keepster Frank.

Nederland kwam op voorsprong via Agliotti, zij veranderde een geslagen bal van Vera Vorstenbosch van richting. Lang kon Oranje niet van die voorsprong genieten. Via een strafcorner kwam Duitsland weer op gelijke hoogte. Hasselmann tipte een geflatste bal van Julia Müller in het dak van het doel.

In de tweede helft was het spel vooral voor Duitsland, maar het Nederlandse doel bleef schoon. Opvallend is dat Nederland geen enkele strafcorner kreeg deze wedstrijd. Het was wederom Agliotti die de winnende treffer voor haar rekening nam na een voorzet van Lidewij Welten. Eén minuut later kreeg Anke Kühn een gele kaart en zo eindigden Duitsland de wedstrijd met tien man.Nederland - Duitsland 3-2
11' Stöckel 0-1
20' Welten 1-1
25' Agliotti 2-1
29' Hasselmann (sc) 2-2
64' Agliotti 3-2

Gele kaart: Kühn (Duitsland)

Voor meer sportnieuws zie FOK!sport.