Vakantieganger claimt winst lotto ItaliŽ

Het mysterie rondom de winnaar van de Italiaanse Superenalotto duurt voort. Vandaag heeft een inwoner van de Noord-Italiaanse stad Imola gebeld met de lokale autoriteiten van het Toscaanse dorpje waar het lot van 148 miljoen euro was gevallen om te zeggen dat hij de winnaar is, berichtten Italiaanse media.

"Ik ben de winnaar", zei de beller volgens een woordvoerder van de burgemeester. De man zegt op vakantie te zijn geweest in het nabijgelegen Lunigiana en het kasteel van Bagnone te hebben bezocht. "Maar vrees niet", drukte de beller de autoriteiten van Bagnone op het hart. "Ik zal het dorp dat me mijn fortuin heeft gebracht, erkentelijk zijn."

Inwoners van Bagnone speculeren sinds het vallen van de jackpot afgelopen zaterdag over de identiteit van de winnaar. Italiaanse media meldden dat het winnende lot was gekocht in het Toscaanse dorpje. Veel inwoners zouden graag een graantje meepikken van de miljoenenprijs. De burgemeester zou bijvoorbeeld graag zien dat het jaarlijkse budget van het tweeduizend inwoners tellende Bagnone enigszins wordt opgeschroefd.