Woensdag beroerdste dag van de week

Vandaag ook zo gebaald dat het weekend alweer voorbij was? Houd je hart dan maar vast, want woensdag voel je je nog slechter dan vandaag. Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Vermont hebben namelijk uitgevogeld dat de woensdag pas echt een klotedag is.

Twee wiskundigen hebben voor hun onderzoek vier jaar lang maar liefst 2,4 miljoen blogs en Twitter-berichten doorgelezen. Zij onderzochten hoe vaak een bepaalde dag wordt gelinkt aan een negatieve stemming. Ondanks dat iedereen tegen de maandag opziet, steekt de woensdag er echter met kop en schouders bovenuit qua negatief gevoel.

Zondag is juist de leukste dag van de week. En ondanks dat men op maandag weer aan de slag moet, wordt die dag juist als een na leukste dag bestempeld. Op die dag denken we juist terug aan twee vrije dagen.

Dit fijne gevoel is op woensdag helemaal verdwenen. Op die dag worden de meeste negatieve berichten op internet gezet. Dan zit het arbeidsritme er namelijk weer volledig ingeramd. 

De wetenschappers hebben heel wat uurtjes in hun onderzoek zitten. Voor de studie werden maar liefst tien miljoen zinnen doorgespit die met de woorden 'ik voel mij...' beginnen.


Het enige goede aan woensdag is de komst van Zaagmans