Belgen besmeuren glijbaan met stront

Het Belgische Arendonk is in rep en roer. Vandalen hebben het gewaagd de vakantie voor een groot aantal kinderen te verpesten. De glijbaan in de populairste speeltuin van het dorp is namelijk volgestort met mest.

Een onschuldig slachtoffer deed afgelopen donderdag de smerige ontdekking. Het arme kind begon aan de afdaling in de kronkelende koker, maar kwam er van voet tot kruin onder de drek weer uit. Ook andere kinderen kwamen er onder de stront weer uit.

De exacte samenstelling van de mest is nog niet duidelijk. Men weet niet of het menselijke of dierlijke uitwerpselen zijn. Dat de smerige brij stinkt, is echter wel duidelijk. De gemeente heeft dan ook besloten de glijbaan per direct te sluiten.

De poep is helemaal vastgekoekt aan de glijbaan. Schoonmaken is dan ook een pittig karwei. Omdat gemeentewerkers er niet in slaagden het speeltuig met borstel en zeep schoon te maken, wordt er nu een speciaal reinigingsbedrijf ingeschakeld. Pas als de glijbaan weer schoon is, kunnen de kinderen naar hartelust glijden.