Daklozen Rotterdam winnen Dutch Homeless Cup

Het Rotterdamse team daklozen is vandaag winnaar geworden in de Dutch Homeless Cup. De Rotterdammers streden in de finale tegen het team uit Eindhoven.

Het Rotterdamse team doet van 6 tot en met 13 september mee aan het WK dat in Milaan wordt gehouden. In de finale werd het team uit Eindhoven met 5 - 4 verslagen. Dat heeft Stichting Meer dan Voetbal laten weten.

De Dam in Amsterdam was vandaag het strijdtoneel voor acht finalisten die er alles aan deden om de beker in de wacht te slepen. Bekende voetballers als John de Wolf, Richard Witschge en Aron Winter trapten een balletje mee.

Behalve Amsterdam, dat drie teams had afgevaardigd, deden ook daklozen uit Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Den Bosch mee. Rotterdam was titelverdediger.

De Dutch Homeless Cup is een middel voor maatschappelijke re-integratie en moet structuur en regelmaat in het leven van daklozen brengen en hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten. De competitie is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal.