Scholier rookt als straf 42 sigaretten

Mannelijke scholieren mogen in Maleisië niet roken. Als je wordt betrapt op het roken of in het bezit hebben van sigaretten, kun je een bijpassende straf verwachten. Zo is het bij Maleisische wet toegestaan schooljongens die roken af te ranselen met een rotanstok. Maar, je mag ook iets creatiever zijn dan dat. Neem bijvoorbeeld een Maleisische lerares.

Een van haar leerlingen had sigaretten en een aansteker in zijn kluisje liggen, ontdekte de lerares. Als straf moest de jongen twee uur lang vier sigaretten tegelijkertijd roken. In totaal rookte de knaap 42 sigaretten in die twee uur. En dat alles ten overstaan van alle andere leerlingen. De oom van de jongen is boos en diende een aanklacht in.

Het gebeurt wel vaker dat er in Maleisië een creatieve straf wordt bedacht voor dingen die volgens de lokale normen en waarden niet door de beugel kunnen. Zo moesten vrouwelijke leerlingen van een meisjeskostschool buiten in een vijver plassen, omdat de leerlingen er steeds voor zorgden dat de toiletten verstopt raakten.

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit.