Pfaffs verdacht van belastingfraude

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft voetballegende Jean-Marie Pfaff en zijn echtgenote Carmen Seth in verdenking gesteld van belastingfraude. Het televisie-echtpaar wordt verdacht van het witwassen van geld, fiscale valsheden, het gebruik van valse stukken en inbreuk maken op de belastingwet. Ook zou de oud-voetballer een eigendom hebben in Zwitserland dat hij niet bij de fiscus heeft opgegeven en zou hij vele inkomsten niet hebben aangegeven.

Het balletje kwam aan het rollen in maart 2008. Christian Van Wambeke, onderzoeksrechter, liet destijds huiszoeking uitvoeren in de toenmalige villa van de televisiefamilie. Het parket in Antwerpen heeft aan de Belgische krant De Tijd bevestigd dat de inkomsten van de Pfaffs onderzocht zijn. Het onderzoek is inmiddels afgerond en een woordvoerster van het parket laat weten: "De onderzoeksrechter zal het dossier binnenkort bezorgen aan het parket."

De advocaat van de Pfaffs, Tom Versompel laat weten dat de inverdenkingstelling niet als een verrassing komt: "Als je iemand blijft verhoren moet je op een gegeven moment een standpunt innemen." De advocaat benadrukt dat de Pfaffs hun onschuld volhouden. "Zij blijven bij hun standpunt dat hen niets te verwijten valt", aldus de advocaat.

Met dank aan smiver000 voor de submit.