Expeditie Robinson terug in september

Het televisieprogramma Expeditie Robinson keert voor de elfde keer terug op 3 september op RTL 5. In het programma zitten onbekende Nederlanders voor ruim een maand vast op een onbewoond eiland. Tijdens de periode moeten ze proberen te overleven op het eiland. Alleen dit jaar wordt het spel iets anders gespeeld dan voorgaande jaren, de deelnemers bestaan uitsluitend uit vrouwen.

De nieuwe presentator Eddy Zoëy presenteert het overlevingsprogramma samen met Belgische collega Evi Hanssen. "Zodra de nietsvermoedende dames beseffen dat het women-only is, daalt de temperatuur tot het nulpunt. De zestien worden verdeeld over twee kampen en binden de strijd aan met elkaar én met de elementen. Een verhitte catfight vol emotionele uitbarstingen is het gevolg. Als de dames net een beetje gewend zijn aan elkaar, wacht hen gelijk alweer de volgende verrassing," aldus een woordvoerder van RTL.

Eddy Zoëy vervangt de vorig jaar verongelukte Ernst-Paul Hasselbach die overleed tijdens de opnames van het programma 71 Graden Noord. Naast Ernst-Paul overleed ook een 26-jarige Belgische productieassistente, Leentje Custers. 


Een In Memoriam ter ere van Ernst-Paul door RTL 5