Nijmeegse Vierdaagse geteisterd door regen

De derde dag van de Vierdaagse staat door de beruchte Zevenheuvelenweg bij Groesbeek al te boek als zwaar, de neervallende regen maakt de wandeltocht vanochtend nog moeilijker. "Regen maakt het voor iedereen een stuk zwaarder", aldus een Vierdaagsewoordvoerder.

De etappe van vandaag heeft de bijnaam ‘Koninginne-etappe’, omdat het parkoers door het heuvelachtige landschap ten oosten van Nijmegen voert. De Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal voert de ruim 38.000 overgebleven wandelaars door het glooiende landschap. Onderweg houden deelnemende militairen halt bij de Canadese begraafplaats bij Groesbeek, waar geallieerde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog zijn begraven.

De wandelaars wisten dat er buien op komst waren en konden zich dus voorbereiden, stelt de marsleiding. Vooral het meenemen van droge sokken is bij regenachtig weer van groot belang ter voorkoming van blaren.

"De weersvoorspellingen voor vanmiddag zien er gelukkig beter uit. Vrijdag bij de intocht gaan mogelijk weer buien vallen", aldus een woordvoerder.


Nijmeegse Vierdaagse geteisterd door regen  (foto: DAG)