Topman Porsche met 50 miljoen op straat

Porsche-topmannen Wendelin Wiedeking en Holger Härter zijn per direcht opgestapt bij de Duitse sportwagenfabrikant. Dit maakte Porsche vandaag bekend. De twee topbestuurders hoeven voorlopig echter niet op een houtje te bijten.

Wiedeking en Härter krijgen namelijk beiden een aanzienlijke gouden handdruk mee. Wiedeking mag vijftig miljoen euro bijschrijven en Härter krijgt op zijn beurt 12.5 miljoen euro mee. Wiedeking geldt als een van de best betaalde managers ter wereld. Er werd al gespeculeerd dat hij een gouden handdruk van 100 miljoen euro mee zou krijgen.

Er was Porsche een hoop aan gelegen van beide topmannen af te komen. Zo werd Wiedeking verantwoordelijk gehouden voor de mislukte overname van Volkswagen waarbij Porsche zich diep in de schulden stak. De rollen zijn nu zo goed als omgedraaid; VW zou Porsche willen overnemen daarbij gesteund door kapitaal uit Qatar. Volgens Porsche levert het vertrek van de twee topmannen 'een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de situatie'. De weg zou nu vrij zijn voor VW om Porsche over te nemen.