De Toppers zijn weer eens boos

Zangtrio De Toppers is boos op muziekproducent Edwin van Hoevelaak die een liedje uit de finale van het nationaal Songfestival heeft doorverkocht aan ex-Topper Gerard Joling. Dat meldt het management van De Toppers vandaag in een persverklaring.

De Toppers werden uitgezonden naar het Eurovisiesongfestival in Moskou met het nummer Shine. Op de tweede plaats van de nationale finale eindigde het nummer Angel of the Night, gemaakt door Van Hoevelaak. Omdat De Toppers probeerden Europa te veroveren met Shine, vroeg de producent of hij de boer op mocht met zijn Angel of the Night. Volgens de manager van Joling, Wino Omtzigt, hadden De Toppers daar toen geen problemen mee.

Van Hoevelaak nam het liedje in het Nederlands (Engel van mijn hart) op met ex-Topper Gerard Joling. Het zangtrio heeft het daar echter moeilijk mee. Volgens Omtzigt zijn De Toppers teleurgesteld dat niet nogmaals aan hen is gevraagd om het liedje uit te mogen brengen. Ook had Van Hoevelaak rekening moeten houden met de gevoeligheid om het liedje aan een ex-Topper te gunnen.