Harry Potter-film breekt opnieuw record

De nieuwste Harry Potter-film blijft records breken. Harry Potter and the Half-Blood Prince heeft in het openingsweekeinde ruim 409.000 Nederlanders naar de bioscoop getrokken. Dat meldde distributeur Warner Bros vandaag. De film die tot nu toe in het openingsweekeinde de meeste bezoekers trok, was Pirates of the Caribbean: At World's End in 2007.

De zesde Potter-productie brak afgelopen week ook al de records voor het hoogste bezoekersaantal op een openingsdag en het hoogste aantal bezoekers op één dag.

Het Nederlandse record voor de openingsdag stond al op naam van Potter. De vijfde Harry Potter-film, Harry Potter and the Order of the Phoenix, mocht in 2007 op de eerste dag 92.787 bioscoopgangers verwelkomen.

Potter werd op de openingsdag door ruim 113.150 liefhebbers bekeken. Dat is het hoogste aantal bezoekers dat ooit op één dag een bioscoopfilm in Nederland bezocht. Het record stond eveneens op naam van Pirates of the Caribbean: At World's End. In 2007 trok die film op één dag 97.650 bezoekers.