Google fietst met camera langs attracties

Het Amerikaanse internetbedrijf Google stapt volgende maand op de fiets om beeldmateriaal te kunnen schieten van toeristische attracties in Nederland.

De plaatjes zullen worden opgenomen in Street View, een internettoepassing waarmee gebruikers van Google Maps al wijken en straten in onder meer Amsterdam en Rotterdam kunnen bekijken.

Google Nederland heeft een maand de beschikking over een speciale fiets die in de Verenigde Staten is ontwikkeld om foto's te maken waar auto's moeilijk kunnen rijden. Het bedrijf verwacht drie attracties in beeld te kunnen brengen en vraagt nu internetgebruikers een keuze te maken. Op een lijstje dat is samengesteld door VVV Nederland, staan onder meer het Binnenhof, de Efteling, de Apenheul en Paleis het Loo.

De opvallende driewieler van 114 kilo kan maar een beperkt aantal plekken bezoeken, omdat het schieten van goede foto's veel tijd kost. Veel hangt af van het weer. Het mag niet te zonnig zijn en regen is ook niet goed, aldus een woordvoerder van de internetonderneming.

Foto's van Nederlandse attracties op Google  (foto: ANP)