Verlinde en BNN voor de rechter

Albert Verlinde en zijn echtgenoot Onno Hoes staan vandaag tegenover BNN in de rechtszaal. Het tweetal heeft een kort geding aangespannen tegen de omroep om alle opnamen die in het geheim bij de twee thuis zijn gemaakt, in hun bezit te krijgen. "Wij willen onze privacy terug", aldus de RTL Boulevard-deskundige gisteravond.

Het tweetal had BNN gesommeerd gisteren voor 18.00 uur de opnamen af te geven. De omroep heeft volgens Verlinde een envelop bij zijn werkgever RTL afgeleverd, met een brief waarin stond dat al het ruwe materiaal daarin zat. "Maar wie zegt mij dat dat het is?", zei Verlinde. "Ik weet niet wat ze onder ruw materiaal verstaan. Wij willen alles hebben."

Prijs met zender
Sophie Hilbrand overhandigde vorige week vrijdag in RTL Boulevard een prijs aan Verlinde, waarin naar later bleek een zender zat verstopt. Hilbrand deed dat namens het BNN-programma VOC (Verbond van Ongeleide Correspondenten), waaraan zij zelf meewerkt.

BNN kon gisteren nog niet zeggen of de uitzending van de geluidsopnamen in het programma vanavond van de baan is, nu de omroep het ruwe materiaal heeft afgestaan.

Strafzaak
Het is nog niet bekend waar en hoe laat het kort geding vandaag dient. Verlinde benadrukte dat het kort geding los staat van de aangifte wegens inbreuk op privacy die hij en Hoes, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, tegen Hilbrand, haar collega Filemon Wesselink en werkgever BNN hebben gedaan. "Wat ze hebben gedaan gaat tegen de grondwet in, dus die strafzaak komt er."

Columnist Driek Oplopers rekent af met de in zijn ogen hypocriete opstelling van Verlinde.


Verlinde en BNN in kort geding voor rechter  (foto: DAG)