OM: roofovervallers in jeugddetentie

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Roermond jeugddetentie geëist tegen twee minderjarige jongens die worden beschuldigd van gewapende roofovervallen in de regio Venlo.

De hoogste eis bedroeg twintig maanden onvoorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding door een gedragswetenschapper. Het OM vroeg de rechtbank de tweede verdachte een straf van achttien maanden jeugddetentie op te leggen, waarvan acht voorwaardelijk. Omdat het om minderjarige verdachten gaat en hun behandeling achter gesloten deuren plaatsvond, wilde de rechtbank niet zeggen wie de twee jongens zijn.

Het tweetal maakt onderdeel uit van een groep van 26 jongeren en mannen die worden beschuldigd van roofovervallen en straatroven in Noord- en Midden-Limburg. Vijftien van hen zijn minderjarig. Justitie heeft ze opgedeeld in een Venlose en een Roermondse groep. Deze week moet de Venlose groep zich verantwoorden voor de rechtbank, in oktober de Roermondse groep. Gisteren vroeg het OM om gevangenisstraffen tot zes jaar voor de meerderjarige verdachten uit de Venlose groep.

Uitspraak Venlose groep op 31 juli.