Voormalig bokskampioen Gatti vermoord

Arturo Gatti, voormalig wereldkampioen boksen, is in Porte de Galinhas (Brazilië) op 37-jarige leeftijd overleden. De dood van de Canadese bokser is gisteren bevestigd door lokale bronnen. Omdat de omstandigheden rond zijn dood verdacht waren, startte de politie een onderzoek.

Inmiddels is de vrouw van Gatti, de 23-jarige stripper Amanda Carine Barbosa Rodrigues, door de politie opgepakt. Haar tasje, met daarop bloedspetters, werd gevonden in het gehuurde appartement in het luxe Dorisol Resort waar de twee verbleven. Een politiewoordvoerder laat weten dat zij 'de enige verdachte is'.

Tweede huwelijksreis
Gatti en Rodrigues waren op hun tweede huwelijksreis na een korte break in hun relatie. Carl Moretti, die veel van Gatti's gevechten promootte, laat weten dat de relatie niet gebaseerd was op liefde en dat zij soms gewelddadig konden worden. Zo zou Rodrigues op een eerdere reis een lamp naar Gatti hebben gegooid.

Rodrigues werd gisteren opgepakt door de politie toen bleek dat haar verhaal inconsequent was en niet klopte met de feiten. Zo kon de vrouw niet verklaren waarom ze bijna tien uur in de kamer verbleef zonder te merken dan Gatti dood was.

Ruzie
Getuigen meldden dat de twee vrijdag aan het ruziën waren en dat dit zaterdagochtend nog doorging. Volgens Rodrigues was Gatti dronken en duwde hij haar tegen de vloer. Rodrigues wordt er nu van verdacht haar man te hebben gewurgd met het schouderbandje van haar tasje.

Gatti werd in Italië geboren, maar groeide op in Montreal (Canada). Hij werd beroemd in Atlantic City (Amerika), waar hij zijn eerste titel won. Gatti won 40 van de 49 professionele gevechten waar hij aan meedeed. Van de 40 gevechten won hij er 31 door knockout. In 1995 werd Gatti wereldkampioen supervedergewicht (IBF) en in 2004 lichtweltergewicht (WBC).

Met dank aan sueme voor de submit.