Nieuwe Potter niet overal goed ontvangen

De eerste buitenlandse recensies van de zesde Harry Potterfilm zijn niet onverdeeld positief. Het Duitse blad Bild stelt vandaag zelfs dat The Half-Blood Prince, zoals Potter 6 heet, "het slechtste deel aller tijden is." Het Britse blad Screen is minder vernietigend, maar stelt wel dat "regisseur David Yates te veel van zijn publiek vergt". De film is te lang en "lijkt maar geen pakkend geheel te worden".

Daarentegen biedt The Half-Blood Prince volgens Screen wel "zonder enige twijfel de meest spectaculaire scènes van deze zomer". Het gezaghebbende Amerikaanse blad Variety is wel enthousiast over de zesde Potter. "De film is aanzienlijk minder frivool dan de vorige delen", stelt de recensent. "Het verhaal wint aan kracht nu alle pratende elfen en uilen overboord zijn gegooid en er eindelijk grote thema's worden aangesneden."

Collega Hollywood Reporter sluit zich hierbij aan. "Vooral in de tweede helft valt alles op zijn plek, als Harry eindelijk begint te begrijpen wat zijn rol in de strijd tegen de duistere krachten precies inhoudt."


Buitenlandse pers gemengd over nieuwe Potter (foto: ANP)