Weer topman DSB weg

DSB Bank heeft ruim een maand na het vertrek van financieel directeur Frank de Grave opnieuw een topman zien vertrekken. Het gaat om René Frijters, die als directeur verantwoordelijk was voor sparen en beleggen bij de Noord-Hollandse bank. Frijters had er volgens een woordvoerder moeite mee dat hij geen eigen baas kon zijn.

Frijters wilde DSB transparanter maken
Frijters was een van de grondleggers van de beleggingsbank Alex, maar die werd overgenomen door concurrent Binck, waardoor hij vervolgens bij DSB terechtkwam.

De ex-topman zei begin dit jaar kort na zijn aantreden bij de DSB Bank tegen zakenblad FEM Business te willen helpen om de DSB Bank transparanter te maken. Dat zou volgens Frijters ook helpen bij het verbeteren van het imago van DSB Bank. "Want dat klopt nog niet met de werkelijkheid", stelde hij kritisch.

Onrust
Momenteel is er veel onrust rondom DSB Bank, dat onder meer eigenaar is van merken als Frisia Financieringen, Lenen.nl, Becam en Postkrediet. In mei stapte oud-politicus Frank de Grave (VVD) na twee maanden alweer op als financieel directeur.

Er zou 'onvoldoende match' zijn geweest met de overige leden van de raad van bestuur, waarin AZ-voorzitter Dirk Scheringa en operationeel directeur Hans van Goor zitten.

AFM-boete
Ook zou de Noord-Hollandse bank te riskante hypotheken hebben verstrekt met te weinig informatie, waarvoor DSB onlangs een zware boete kreeg van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De bank vreest grote reputatieschade door de maatregel van de AFM.

Lees ook de column van Driek Oplopers.

Dirk Scheringa ziet weer een topman vertrekken