Schande: Madonna pleegde plagiaat

Madonna riskeert een boete als ze tijdens haar optreden in België op 11 juli het nummer Frozen zingt. De 50-jarige zangeres is van plan het nummer ten gehore te brengen tijdens een optreden in Werchter, maar het lied is in België verboden.

Frozen is door de rechter in 2005 als plagiaat bestempeld. Sindsdien is het niet toegestaan het nummer op Belgisch grondgebied te spelen. Ook mag het nummer niet meer in België verkocht worden. Cd’s en dvd’s waarop Frozen te horen is moesten uit de schappen worden gehaald en het nummer mag niet worden gedraaid op radio en televisie.

Juridisch gezien riskeert Madonna daardoor op 11 juli een flinke geldboete en kan de rechter het concert zelfs stilleggen als Frozen wordt gespeeld.

De Belgische componist Salvatore Acquaviva had een proces aangespannen, omdat hij vond dat het nummer van Madonna te veel lijkt op zijn eigen lied uit de jaren zeventig Ma vie fout le camp. De rechter oordeelde dat Madonna inderdaad vier maten had overgenomen, waarop Frozen werd verboden in België.

De advocaat van Acquaviva weet niet nog of hij stappen zal ondernemen als Madonna het nummer tijdens haar concert zingt.


Schande: Madonna pleegde plagiaat  (foto: DAG)