Geruzie over tickets voor 'Prince'

Het is nog steeds niet officieel bekend welke wereldartiest op 28 augustus naar Scheveningen komt, maar volgens het Rotterdamse ticketbureau 4Alltickets, zal het Prince zijn. Het ticketbureau biedt zelfs al kaarten aan voor het zogenoemde 'Royal Beach Concert'. Volgens het bureau moeten fans zeker 245 euro neertellen voor een kaartje. Een vip-kaart kost zelfs 450 euro.

Bob Reiche, organisator van het evenement is woedend en heeft aangifte gedaan tegen het ticketbureau. "Een totaal illegale actie", aldus Reiche. "De deal met de artiest is net rond en de kaartverkoop moet nog beginnen. Deze tickets hebben dus niet de juiste barcodes. Bovendien vraagt het ticketbureau 450 euro voor een vip-kaart, terwijl die 1000 euro per stuk gaan kosten." 

Het ticketbureau bevestigt dat de kaarten voor een concert van Prince worden verkocht, maar bestrijdt de beschuldiging dat dit illegaal zou zijn. "Wij hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Prince komt", aldus een verkoopmedewerker. Deze medewerker wil echter niet verder op de zaak ingaan.

Sinds het evenement werd aangekondigd afgelopen maart, gingen geruchten de ronde dat Robbie Williams zou optreden. Het is dus nog maar de vraag of het werkelijk Prince is die komt. Reiche wil in ieder geval nog niets zeggen over de artiest met wie een deal is gesloten.

Reiche hoopt met het grotendeels gratis megaconcert op het strand zeker honderdduizend bezoekers te trekken. Het evenement kan gefinancierd worden door een betaald privéoptreden voor vip-gasten in het Kurhaus en een subsidie van vijftigduizend euro van de gemeente Den Haag.